Annons
Nyheter

Över 100 dödsoffer i massiva laviner

Över 100 människor har omkommit i ett snöoväder som utlöst flera laviner i Afghanistan och grannlandet Pakistan. Många sitter fortfarande fast under snömassorna efter skreden, som hårdast tycks ha drabbat den norra provinsen Nuristan . - Laviner har begravt två hela byar i Bargmatal-distriktet.(TT)
Publicerad 5 februari 2017

Många sitter fortfarande fast under snömassorna efter skreden, som hårdast tycks ha drabbat den norra provinsen Nuristan .

””

I andra delar av norra och centrala Afghanistan har sammanlagt minst 54 människor dödats av laviner. Hundratals boskapsdjur har också dödats och omkring 170 hus förstörts, utöver de som krossades i Nuristan.

Annons

I grannprovinsen Badakhshan föll ett tjugotal människor offer för laviner, raserade tak och trafikolyckor under helgen. Minst tolv distrikt i delstaten har blivit helt avskurna från omvärlden på grund av det ymniga snöandet.

På andra sidan gränsen, i Chitraldistriktet i Pakistan, begravde en lavin stora delar av en by. Minst nio människor, bland dem fyra barn, har konstaterats döda.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons