Annons
Nyheter

Myrkotte på menyn ska utredas

Bilder från en bankett där lokala tjänstemän i Guangxiprovinsen serverar kött från den utrotningshotade myrkotten sprider sig på nätet i Kina. Nu har Peking beordrat att myndigheter startar en utredning av den extravaganta festen, enligt The Telegraph.(TT)
Publicerad 7 februari 2017

Bilder från en bankett där lokala tjänstemän i Guangxiprovinsen serverar kött från den utrotningshotade myrkotten sprider sig på nätet i Kina. Nu har Peking beordrat att myndigheter startar en utredning av den extravaganta festen, enligt The Telegraph.

Myrkottens kött betraktas som en delikatess i Kina och dess fjäll tros ha medicinska egenskaper. Det har lett till att myrkotten sannolikt är världens mest jagade landdjur. Peking förbjöd handel med djuret för över tio år sedan.

Annons

Festen i Guangxiprovinsen ska ha ägt rum i juli 2015. Den bryter mot kinesisk lag, enligt djurrättsorganisationen Peta. På Sina Weibo, en kinesisk variant av Twitter, uttrycker användare ilska över tjänstemännen, en yrkesgrupp som ofta kritiseras för sin luxuösa livsstil.

"Så tjänstemän roar sig med att äta utrotningshotade djur. Inte konstigt att jag är bekymrad över landets framtid" skriver en användare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons