Nyheter

Ny kontakt med misstänkta kidnappare

Norska polisen har haft ny kontakt med bortförda Anne-Elisabeth Hagens misstänkta kidnappare. Men det finns fortfarande inte några livstecken från den 68-åriga kvinnan. - Det är oroväckande, säger förundersökningsledare Tommy Brøske.(TT)
Publicerad 11 februari 2019

Även Anne-Elisabeth Hagens familj har tagit del av det nya meddelandet från de misstänkta kidnapparna.

””
””

Ingen förhandling

Familjens advokat Svein Holden betonar att familjen ännu inte fått någon trovärdig information om att Anne-Elisabeth Hagen lever och mår bra.

””

Anne-Elisabeth Hagen är hustru till miljardären Tom Hagen. Polisen tror att hon fördes bort från sitt hem i Fjellhamar i Lørenskog utanför Oslo den 31 oktober. Det sista säkra livstecknet är ett telefonsamtal på dagen för försvinnandet.

En tidigare kontakt mellan familjen och de misstänkta kidnapparna skedde den 16 januari. Det nya meddelandet kom via en annan kommunikationsplattform som enligt polisen är bättre lämpad för dialog. Exakt när kontakten togs vill polisen inte avslöja.

Tommy Brøske förklarar att polisens fortsatta fokus är att återfinna Anne-Elisabeth Hagen vid liv.

Nio miljoner euro

Tidigare har polisen mottagit både hot och krav på en lösesumma på nio miljoner euro, motsvarande drygt 90 miljoner kronor, i form av kryptovaluta från vad som antas vara kidnappare.

Det har även gjorts fynd i sjön Langvannet som ligger nära miljardärparets bostad.

Polisen hemlighöll försvinnandet fram till och med den 9 januari för att inte riskera kvinnans liv eller hälsa.

TT