Nyheter

Nytt misstänkt hatbrott mot polack

Polisen i Storbritannien letar efter 20 tonåringar i åldrarna 16-18 som misstänks ha misshandlat en 28-årig polsk man i staden Leeds i fredags. Polisen utgår i nuläget från att misshandeln är ett hatbrott eftersom tonåringarna fällt rasistiska kommentarer om offret och hans vän.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Polisen i Storbritannien letar efter 20 tonåringar i åldrarna 16-18 som misstänks ha misshandlat en 28-årig polsk man i staden Leeds i fredags. Polisen utgår i nuläget från att misshandeln är ett hatbrott eftersom tonåringarna fällt rasistiska kommentarer om offret och hans vän.

Polischefen Paul Money säger i ett uttalande, särskilt riktat till den polska minoriteten i Leeds, att de inte tolererar hatbrott, och att de kommer att göra allt för att de skyldiga ska ställas inför rätta.

De rasistiska hatbrotten har ökat i Storbritannien sedan landet röstade för att lämna EU i folkromröstningen i slutet av juni.

I slutet av augusti greps sex tonåringar i åldrarna 15-16 misstänkta för mordet på en polsk man i staden Harlow. Några dagar senare uppmanade Polens utrikesminister Witold Waszczykowski sin brittiske motsvarighet Boris Johnson att vidta åtgärder för att skydda polacker i Storbritannien från främlingsfientlighet.

TT