Nyheter

Nyzeeländsk skogsbrand kommer rasa i veckor

De skogsbränder som föranledde att en hel by om cirka 3 000 personer evakuerades på Nya Zeelands sydö i helgen rör sig bort från bebodda områden. Invånare i Wakefield får nu återvända till sina hem, men man förutspår samtidigt att bränderna kommer att rasa i flera veckor.(TT)
Publicerad 11 februari 2019

De skogsbränder som föranledde att en hel by om cirka 3 000 personer evakuerades på Nya Zeelands sydö i helgen rör sig bort från bebodda områden. Invånare i Wakefield får nu återvända till sina hem, men man förutspår samtidigt att bränderna kommer att rasa i flera veckor.

Brandchefen John Sutton säger att även om läget har blivit något bättre så fortsätter bränderna att vara oförutsägbara. Han tillägger att det är för tidigt för att säga att man har dem under kontroll.

””

Vissa invånare i Wakefield har informerats om att de kan återvända till sina bostäder redan på måndagskvällen lokal tid, men undantagstillstånd råder och man kan behöva evakuera på nytt.

Huvudbranden tros ha startats av misstag i jordbruksutrustning, polisen tror däremot att ett par av de mindre bränderna är anlagda.

Inga människor rapporteras ha skadats i bränderna.

TT