Nyheter

Pandafeber griper tag i Nederländerna

Två svartvita nykomlingar har fått Nederländerna att drabbas av pandafeber. Men djuren är inte bara gulliga - de är också en del av den kinesiska pandadiplomatin. Djurparken i Rhenen har noga förberett för sitt nyaste tillskott - pandaparet Wu Wen och Xing Ya.(TT)
Publicerad 13 april 2017

Djurparken i Rhenen har noga förberett för sitt nyaste tillskott - pandaparet Wu Wen och Xing Ya. Med allt från ett fryshus för livsviktig bambu till en särskild veterinärklinik hoppas man att jättepandorna ska trivas under de 15 år som de ska lånas ut från Kina.

Kina - som har monopol på jättepandan - har under årtionden lånat ut pandor till vänligt sinnade länder. Men den så kallade pandadiplomatin är inte gratis. Utländska djurparker betalar omkring en miljon dollar om året för de svartvita björnarna som fortfarande är sällsynta och därför lockar många besökare.

””

Senast det fanns jättepandor i Nederländerna var 1987. Nu har landet drabbats av pandafeber, med omfattande rapportering och allmän pandapepp i sociala medier. Men det kommer att dröja innan allmänheten får sig en skymt - först måste djuren sitta i karantän.

TT