Annons
Nyheter

Pence ska leda röstfusk-utredning

USA:s president Donald Trump tillsätter en kommitté för att utreda det som Trump hävdar var omfattande röstfusk i valet 2016. Utredningen ska ledas av landets vicepresident Mike Pence.(TT)
Publicerad 6 februari 2017

USA:s president Donald Trump tillsätter en kommitté för att utreda det som Trump hävdar var omfattande röstfusk i valet 2016. Utredningen ska ledas av landets vicepresident Mike Pence.

Inga bevis om röstfusk i valet har offentliggjorts, men Trump tog upp flera sorters fusk som han tror har förekommit, i en intervju med Fox News under söndagskvällen lokal tid.

Annons

Fusket var uppenbart, sade Trump, "när man tittar på registreringar och man ser döda människor som har röstat, när man ser människor som är registrerade i två stater och som röstade i två stater, när man ser andra saker, när man ser illegala - människor som inte är medborgare - och de finns i listorna".

Trumps egna advokater har tidigare uppgett att det inte finns några bevis om röstfusk under valet den 8 november, men nu lovar presidenten att "tillsätta en kommitté, ledd av vicepresident Mike Pence och vi kommer att titta på det här väldigt, väldigt noga".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons