Annons
Nyheter

Piketty socialisternas rådgivare inför valet

Den välkände franske nationalekonomen Thomas Piketty blir rådgivare åt Benoît Hamon, Socialistpartiets kandidat till presidentvalet i vår.(TT)
Publicerad 11 februari 2017

Den välkände franske nationalekonomen Thomas Piketty blir rådgivare åt Benoît Hamon, Socialistpartiets kandidat till presidentvalet i vår.

Det var i samband med att Hamon invigde sitt kampanjkontor i centrala Paris på lördagen som en organisationskarta visades, och där framgick det att Piketty ska ge råd till Hamon när det gäller europeiska budgetfrågor. Några ytterligare detaljer framkom inte och inga talespersoner för kampanjen har kunnat nås för att vidareutveckla vilken roll Piketty ska ha.

Annons

Thomas Piketty är professor vid det ansedda London School of Economics och har väckt stor uppmärksamhet med boken "Kapitalet i det tjugoförsta århundradet".

De senaste mätningarna tyder på att Benoît Hamon får nöja sig med en fjärde plats i valet. Nationella Frontens Marine Le Pen, den oberoende Emmanuel Macron och Republikanernas François Fillon ligger bättre till.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons