Annons
Nyheter

Polis: Inga bevis på batongvåldtäkt

Internutredare inom den franska polisen har inte hittat några bevis för att en 22-årig svart man som kallas Théo våldtagits analt av polis med en batong. Mannen opererades för svåra analskador, och har också vårdats för huvudskador, efter en polisinsats i Parisförorten Aulnay-sous-Bois den 2 februari.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Mannen opererades för svåra analskador, och har också vårdats för huvudskador, efter en polisinsats i Parisförorten Aulnay-sous-Bois den 2 februari.

Ingripandet har väckt ilska och anklagelser om polisövervåld och flera nätter i rad har bilar bränts i Aulnay-sous-Bois. Polisens hårda framfart i utsatta områden är sedan tidigare kontroversiell, och även i flera andra Parisförorter har det varit oroligt.

Annons

President François Hollande besökte Théo på sjukhuset, och premiärminister Bernard Cazeneuve har uttryckt solidaritet med honom å regeringens vägnar.

Enligt polisens utredare - som tittat på kameraövervakningsfilmer och förhört vittnen och flera av de inblandade - finns inte tillräckliga bevis för att en våldtäkt ska ha ägt rum. Ett batongslag ska ha träffat Theo över rumpan, vilket fick byxorna att falla av, enligt polisen.

Polisens egna utredning är dock inte den enda i det uppmärksammade fallet. Fyra polismän förblir avstängda, och en domare har pekat ut en av dem som huvudmisstänkt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons