Annons
Nyheter

Artillerield i upptrappad Ukrainakonflikt

Drabbningarna mellan regeringssoldater och proryska separatister vid industristaden Avdiivka i östra Ukraina har trappats upp med kraftig artilleribeskjutning. Bägge parter beskyller varandra för det upptrappade våldet.(TT)
Publicerad 4 februari 2017

Omkring 40 människor har dödats i den senaste veckans strider i Donetskregionen, där den största av de två proryska utbrytarrepubliker som befunnit sig i krig mot den ukrainska regeringens styrkor i snart tre år ligger.

Sedan i fredags har minst tio människor dödats i och omkring Avdiivka. Enligt företrädare för separatisterna har ukrainsk granateld slagit ut elektriciteten, bland annat i staden Horlivka med över 250 000 invånare.

Annons

Tidigare under dagen dödades militärchefen i den mindre proryska självutnämnda folkrepubliken Lugansk, nordöst om Donetsk, av en bilbomb. Han är det senaste offret för en rad liknande attacker, rapporterar lokala medier.

Explosionen, som krävde två liv, betecknades som "en terroristhandling" av rebellernas egen nyhetsbyrå. Nyhetsbyrån anklagar ukrainska styrkor för att ha utfört dådet, vilket regeringen i Kiev förnekar. I augusti i fjol skadades samma utbrytarrepubliks ledare Igor Plotnitskij i en bilbombsexplosion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons