Annons
Nyheter

Självmordsbomb utanför Afghanistans HD

En självmordsbombare har utlöst sin sprängladdning på en parkeringsplats utanför Högsta domstolen i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt myndigheterna i landet. Bomben riktades mot anställda vid domstolen när de gick ombord på en buss för att åka hem för dagen.(TT)
Publicerad 7 februari 2017

En självmordsbombare har utlöst sin sprängladdning på en parkeringsplats utanför Högsta domstolen i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt myndigheterna i landet. Bomben riktades mot anställda vid domstolen när de gick ombord på en buss för att åka hem för dagen. Antalet drabbade vid attentatet varierar från 19 till 20 dödade, och från 41 till 48 skadade.

Hittills har ingen grupp sagt sig ligga bakom attacken.

Annons

Afghanistans regering utkämpar ett krig mot talibanerna som drevs från makten under den USA-ledda invasionen 2001. Även terrorgruppen IS finns representerad i landet. FN publicerade nyligen en rapport som visar att antalet döda och skadade under 2016 var det högsta sedan världsorganisationen började föra statistik 2009.

Säkerhetsläget har gradvis försämrats under de senaste åren, enligt Sida-finansierade Svenska Afghanistankommittén som bedriver biståndsverksamhet i landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons