Nyheter

Minst 50 döda i självmordsdåd i Jemen

En självmordsbombare angrep en militärbas i hamnstaden Aden i Jemen när soldater skulle hämta ut sin lön. Minst 50 människor dödades i explosionen. Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom dådet. Ytterligare minst 70 soldater skadades i attacken, enligt säkerhetskällor rapporterar Reuters.(TT)
Publicerad 10 december 2016

Ytterligare minst 70 soldater skadades i attacken, enligt säkerhetskällor rapporterar Reuters.

Uppgifterna om antalet döda och skadade går dock isär. Nyhetsbyrån AFP har angett antalet döda till 35 och antalet skadade till omkring 50, med hänvisning till sjukhus- och säkerhetskällor.

IS har tidigare påstått sig ligga bakom ett flertal dödliga dåd mot soldater i Jemens näst största stad, som kontrolleras av den internationellt erkända exilregeringen i Saudiarabien.

Jemenitiska myndigheter har de senaste månaderna försökt pressa tillbaka jihadiströrelser i de södra och östra delarna av landet, där även terrorrörelsen al-Qaida försöker utöka sin närvaro.

I mars 2015 gav sig Saudiarabien in i kriget till stöd för regeringen, som bekämpar de Iranstödda shiamuslimska Huthirebellerna. Minst 10 000 människor har dödats i konflikten, som utlöst en humanitär kris i det fattiga landet.

TT