Nyheter

Starka åsikter om fru Trumps porträtt

Många har åsikter om presidenthustrun Melania Trumps första officiella porträtt, som Vita huset har släppt. Vissa hyllar henne, andra hävdar överdriven bildmanipulation. Melania Trump syns på bilden i halvfigur i svart kavaj med armarna korsade.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Melania Trump syns på bilden i halvfigur i svart kavaj med armarna korsade. Hon har också en stor diamantring på ena handen och en mindre framträdande ring på den andra.

"Jag är hedrad att tjäna i rollen som första dam, och ser fram emot att arbeta på uppdrag av det amerikanska folket de närmaste åren", sade Melania Trump i ett uttalande som kom tillsammans med fotot.

Reaktionerna har varit många. En del hyllar presidenthustruns skönhet på bilden, andra kritiserar hur manipulerad bilden är och jämför bakgrunden med ett skolfoto från 1990-talet.

Andra har reagerat på att det står i uttalandet att fotot var taget i "Trumps nya bostad i Vita huset". Melania Trump har sagt att hon kommer att bo kvar i New York fram till att sonen Barron är klar med skolan för läsåret.

Fotot är taget av belgiskfödda fotografen Regine Mahauz.

Det är inte första gånger en presidenthustru i USA kritiseras för sitt officiella porträtt. Michelle Obama kritiserades för att ha en ärmlös klänning, vilket vissa tyckte var för avslappnat.

TT