Nyheter

Svenska åtalas för dollarsvindel i Norge

En 28-årig svensk kvinna åtalas i södra Norge misstänkt för att ha försökt köpa en stor buss med falska dollarsedlar, rapporterar tidningen Agderposten.(TT)
Publicerad 3 april 2018

En 28-årig svensk kvinna åtalas i södra Norge misstänkt för att ha försökt köpa en stor buss med falska dollarsedlar, rapporterar tidningen Agderposten.

Kvinnan och hennes make ska i januari ha försökt köpa en buss som en professionell rallycrossförare i norska Arendal hade lagt ut till försäljning på svenska Blocket. När paret kom hem till säljaren upptäckte han dock att valutan som de betalade med - 10 000 amerikanska dollarsedlar - var förfalskade.

När polis kom till platsen fann de ytterligare 20 000 falska dollarsedlar i parets bil. Där hade de också ett antal förfalskade eurosedlar. Allt som allt hade förfalskningarna kunnat vara värda runt 250 000 kronor.

Åtalet gäller bedrägeri och grov penningförfalskning. Kvinnan är flerbarnsmor och är höggravid, vilket innebär att svensk socialtjänst kan komma att kopplas in i ärendet. Den åtalade mannen är irakisk medborgare.

TT