Nyheter

Trump ger sig ut på segerturné

Stärkt av en överenskommelse som ska rädda omkring tusen jobb ger sig Donald Trump ut på en tackturné. Men kritiker tycker att den blivande presidenten inte bara borde besöka lojala stater utan i stället arbeta för att ena det amerikanska folket.(TT)
Publicerad 1 december 2016

Presidentvalet är över, men nu ger sig Donald Trump ut på vägarna igen. Under torsdagen ska den tillträdande presidenten resa till Cincinnati i Ohio för ett segermöte som utgör ett första stopp på en turné till delstater som hjälpte honom att vinna valet mot Hillary Clinton.

Trumps resplaner beskrevs först som ett ärevarv, men döptes snabbt om till en tackturné. Den fullständiga tidtabellen har ännu inte tillkännagivits, men Trump väntas besöka fler delstater under de kommande veckorna.

Att fokus ligger på lojala stater har kritiserats av människor som anser att den tillträdande presidenten bör arbeta hårdare för att läka såren efter en av de mest aggressiva valkampanjerna i landets historia.

Innan Trump landar i Ohio tillsammans med tillträdande vicepresident Mike Pence kommer de att besöka Carrier i Indianapolis i Indiana. Luftkonditioneringsföretaget meddelade i veckan att de kommer att behålla omkring tusen jobb i USA. "Tack Carrier" twittrade Trump som under sin kampanj varnade företaget för att flytta jobben till Mexiko.

TT