Annons
Nyheter

Trumps deklarationer begärs ut

En kongressledamot från Demokraterna har formellt begärt att USA:s skattemyndighet visar upp president Donald Trumps självdeklaration för kongressen. Richard Neal, som leder ett utskott för skattefrågor i representanthuset, vill se presidentens deklarationer från de senaste sex åren.(TT)
Publicerad 4 april 2019

En kongressledamot från Demokraterna har formellt begärt att USA:s skattemyndighet visar upp president Donald Trumps självdeklaration för kongressen.

Richard Neal, som leder ett utskott för skattefrågor i representanthuset, vill se presidentens deklarationer från de senaste sex åren. Han begär att skattemyndigheten lämnar ut Trumps deklaration och skatteuppgifter från åtta företag som är kopplade till presidenten senast den 10 april.

Annons

I USA är det tradition, men inte lag, att presidenter, presidentkandidater och vicepresidentkandidater offentliggör sina självdeklarationer. Trump har hittills hållit sina deklarationer för sig själv, vilket har eldat på spekulationer om hans inkomster och förmögenhet.

En annan demokrat i utskottet, Dan Kildee, säger till CNN att det är solklart att man har laglig rätt att få tillgång till uppgifterna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons