Annons
Nyheter

Trumpväljare gläds och tackar Gud

President Donald Trumps rivstart skapar oro i världen - men hemma i USA är många nöjda med hans premiärinsats. - Jag har hopp och en mer positiv syn på framtiden, säger Trumpväljaren Dennis Kelly i Ohio.(TT)
Publicerad 4 februari 2017

Ett tillfälligt stopp för flyktingmottagandet, byggstart för gränsmuren mot Mexiko och avveckling av sjukförsäkringsreformen "Obamacare". Bland annat. Donald Trump uppfyller vallöfte efter vallöfte. Världsledare är ängsliga över den kontroversiella politiken, men på hemmaplan andas många av presidentens anhängare ut.

””

Handlingskraftig

Annons

Dennis Kelly, som bor med sin hustru i New Carlisle i centrala Ohio, säger på telefon att han uppfattar Trump som en "handlingens man". Nu fruktar han bara att presidenten försöker göra för mycket på en gång, utan att ha hela sin regering på plats.

När det gäller Trumps omstridda inreseförbud för människor från i huvudsak muslimska länder så stödjer han det - men betonar att det inte är ett förbud.

””
””

Går förbi pressen

Det höga tempot till trots är det inget av de dekret Trump utfärdat som inte fallit i god jord hos familjen Kelly. Och Dennis Kelly har samma inställning till etablerade medier som presidenten. Han anser att falska uppgifter florerar och att tilliten till journalister är i princip obefintlig, trots att etablerade medier i USA bekänner sig till vedertagna pressetiska regler. Ohiobon är glad över att presidenten twittrar.

””

TT: Hur ser du på hans emellanåt hårda retorik på Twitter?

””

Högt betyg

Dennis Kellys glädje över Trump delas av landsmän i ett stort antal delstater. Brittiska BBC rapporterar om kristna bönegrupper i Tennessee som tackar Gud för att Trump styr i Vita huset. Tidningen Dallas News skriver om väljare i Texas som jublar över presidentens handlingskraft. USA Today refererar en väljarpanel som ger Trump högt betyg.

Men enligt nationella mätningar har hans popularitet inte nått över det magiska 50-procentsstrecket, i nuläget anser cirka 45 procent att han gör ett bra jobb. Och protester rasar mot Trump i många storstäder. Dennis Kelly är den första att medge att Amerika fortfarande är polariserat.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons