Nyheter

Tysk hjälparbetare kidnappad i Niger

En tysk hjälparbetare har förts bort av beväpnade män i Niger. Kidnappningen ägde rum nära gränsen mot Mali, ett område som drabbats hårt av attentat från jihadister.(TT)
Publicerad 12 april 2018

Hjälparbetaren arbetade för organisationen Help och befann sig på uppdrag i den oroliga regionen Tillaberi, där extremistgrupper regelbundet genomför attacker mot militärposteringar och flyktingläger.

Kidnappningen utfördes av beväpnade män på motorcyklar, omkring tre mil från staden Ayorou, enligt hjälparbetarens chaufför.

””

Jihadistgrupper, vissa kopplade till terrorrörelserna al-Qaida och IS, har vid upprepade tillfällen angripit både militära och civila mål på gränsen mellan Mali och Niger.

En rad västländer har tusentals soldater stationerade i Sahel-regionen, det område som sträcker sig från Senegal vid Västafrikas kust och österut över Mauretanien, Mali, Burkina Faso, Niger och Tchad. Tyskland har byggt en bas inom ramen för FN-insatsen Minusma, som bekämpar jihadister i Mali och stödjer Nigers armé med vapen och träning.

Tysklands utrikesdepartement har inte kommenterat uppgifterna om kidnappningen.

TT