Annons
Nyheter

Många döda under polisstrejk

Trots att myndigheterna säger sig vara överens med de strejkande poliserna fortsätter protesten i den brasilianska delstaten Espírito Santo. Omkring 140 människor har dödats i kaoset den senaste veckan. Enligt uppgörelsen skulle poliserna gå tillbaka till jobbet klockan sju på lördagsmorgonen lokal tid.(TT)
Publicerad 11 februari 2017

Enligt uppgörelsen skulle poliserna gå tillbaka till jobbet klockan sju på lördagsmorgonen lokal tid. Så blev det dock inte.

””

Det är förbjudet för poliser i Brasilien att strejka, men det har poliserna kringgått genom att låta anhöriga blockera ingångarna till polisstationer i Espírito Santo.

Annons

Delstaten har hotat 700 poliser med åtal.

Strejken har möjliggjort en brottsvåg som krävt minst 138 liv på en vecka. Strejken inleddes på grund av missnöje med att den fattiga delstaten inte klarar av att betala ut hela polisernas löner, och att gängvåldet har krävt många polisers liv sedan 1994.

Omkring 3 000 soldater har kallats in som patrullerar i Espírito Santo, vilket fått situationen att lugna sig. Ytterligare 1 000 soldater väntades till regionen under lördagen.

I fredags spreds strejken delvis till granndelstaten Rio de Janeiro. En talesperson för polisen där uppger dock att 95 procent av polismännen jobbar som vanligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons