Nyheter

USA-expert: Två svaga ÖB-kandidater

Två impopulära kandidater som inte har något större förtroende som USA:s överbefälhavare. Så sammanfattar en expert utfrågningen av de amerikanska presidentkandidaterna om deras säkerhetspolitik.(TT)
Publicerad 8 september 2016

Både Republikanernas Donald Trump och Demokraternas Hillary Clinton lade mycket kraft på att svartmåla sin motståndare när de frågades ut i direktsänd tv natten mot torsdagen svensk tid. Var de själva står är inte helt tydligt.

””
””

Lågt förtroende

Trots att Trump verkar stå närmare Ryssland än någon annan amerikansk presidentkandidat på mycket länge, tror inte Mike Winnerstig att det skulle innebära en svängning i USA:s förhållningssätt till landet. De flesta republikaner i kongressen är starkt kritiska mot Ryssland och Trump gjorde sig av med sin kampanjchef när det visade sig att han hade band till proryska ukrainska partier.

Ingen av de båda presidentkandidaterna åtnjuter något större förtroende från väljarna i de säkerhetspolitiska frågorna. Trump anses vara impulsiv och därför olämplig som landets militäre överbefälhavare. Clintons förtroende skadades när det uppdagades att hon skickat e-post med hemlig information över en privat server.

Avgör inte

””

Enligt Mike Winnerstig är säkerhetspolitik ingen stor fråga för väljarna.

””

TT