Nyheter

USA:s nye utrikesminister gästar Moskva

USA:s utrikesminister Rex Tillerson ska göra sitt första besök i Ryssland i nästa vecka, meddelar det ryska utrikesdepartementet. Under besöket den 11-12 april ska Tillerson diskutera bland annat Syrien, Ukraina och kampen mot Islamiska staten (IS) med sin ryske kollega Sergej Lavrov.(TT)
Publicerad 5 april 2017

USA:s utrikesminister Rex Tillerson ska göra sitt första besök i Ryssland i nästa vecka, meddelar det ryska utrikesdepartementet. Under besöket den 11-12 april ska Tillerson diskutera bland annat Syrien, Ukraina och kampen mot Islamiska staten (IS) med sin ryske kollega Sergej Lavrov.

Mötet kommer att följas med intresse i omvärlden, för att se hur relationerna mellan USA och Ryssland förändras efter bytet på den amerikanska presidentposten. Klart är att Kreml hoppas på en närmare band mellan de två supermakterna,

"Vi ser positivt på den nya amerikanska ledningens uttalade avsikt att förändra läget till det bättre, men vi anser att vi ska låta handlingarna avgöra", heter det i ett uttalande från ryska UD.

Amerikanska utrikesdepartementet bekräftar besöket, och tillfogar att Nordkorea och bilaterala frågor kommer att stå på dagordningen.

TT