Nyheter

Trippelmord skakar finländsk småstad

Staden Imatra i Södra Karelen har sorg efter de brutala morden på ortens tyngsta politiker och två kvinnliga lokaltidningsjournalister. - Jag blev själv chockad, säger polisens informationschef Heli Jämsén-Turkki till TT.(TT)
Publicerad 4 december 2016

Tiina Wilén-Jäppinen, socialdemokrat och mångårig ordförande i stadsfullmäktige, lämnade restaurangen Vuoksenvahti kring midnatt. Hon var i sällskap med de båda reportrarna från tidningarna Uutisvuoksi och Etelä-Saimaa när de mötte sin mördare.

Ett vittne som befann sig i närheten berättar för nyhetsbyrån FNB att mannen körde fram i bil till byggnaden. Han klev ut och öppnade eld med ett jaktgevär. Fyra-fem skott brändes av, och enligt polisen träffades kvinnorna i huvud eller bål. När polisen kom greps den 23-årige mannen. Han är från orten och känd av polisen för våldsbrott och stölder. Provtagningar visar att han inte var alkoholpåverkad.

””

Offren välkända

23-åringen har tillförordnats en försvare.

””

De tre offren var välkända i trakten, som ligger nära gränsen mot Ryssland.

””

Får krishjälp

Pekka Lakka, innehållschef för både Uutisvuoksi och Etälä-Saimaa, berättar att de mördade journalisternas arbetskamrater får krishjälp.

””

Heli Jämsén-Turkki berättar att hon varit verksam inom polisen i kring 30 år.

””

TT