Annons
Nyheter

Amnesti – liberal självklarhet

Nyheter • Publicerad 24 maj 2005

157 000 människor kräver amnesti för flyktingar i det så kallade påskuppropet.

Detta är också ett politiskt krav då fem partier i riksdagen motionerat om att ge alla flyktingar som ansökt om asyl i Sverige före 31/12 2004 permanent uppehållstillstånd i samband med att utlänningsnämnden nu äntligen läggs ner.

Annons

Tre partier i Allians för Sverige finns med, men dessvärre inte moderaterna.

Det finns mängder med goda argument för att låta dessa flyktingar stanna i Sverige. Vi är i kraftigt behov av arbetskraftsinvandring om vi ska klara oss långsiktigt.

Det är ekonomiskt klokt att ge fler möjlighet att jobba och skapa sig en framtid i Sverige. Det är humant att låta utsatta människor, som dessutom bemötts illa av den svenska flyktingmottagningen, stanna i landet.

Detta särskilt nu när den rättsosäkra processen i utlänningsnämnden försvinner och rättsäkerheten framöver kommer att vara lika god för asylsökande som för bofasta svenskar.

Det viktigaste argumentet är dock att det är en självklarhet för varje människa och parti som kallar sig liberalt att vara för amnesti.

Moderaterna har därför nu chansen att visa att de lever upp till den goda liberalism som finns i idéprogrammet. Ta den chansen!

Fredrik Saweståhl

viceordförande

Fria moderata studentförbundet

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons