Nyheter

Ändring av hållplats en livsfara för resenärer

Efter att Skånetrafiken har bestämt sig för att ta bort en hållplats vid Åkeshall, utsätts jag och mina barn (och många andra) för direkt livsfara när vi ska åka linje 3 i Ystad. 
Nyheter • Publicerad 28 januari 2012
Monica Reer har reagerat på placeringen av busshållsplatsen vid Malmövägen. foto: mark hanlon
Monica Reer har reagerat på placeringen av busshållsplatsen vid Malmövägen. foto: mark hanlonFoto: 

Att behöva hoppa på och av vid den hårt trafikerade Malmövägen numera känns vansinne när det finns en betydligt säkrare hållplats, den som användes tidigare som låg på den östra sidan.

Nu måste vi boende på rotfruktsområdet korsa Malmövägen, som dessutom saknar övergångsställe. Jag har dessutom tre barn som brukar åka buss då och då, men som jag aldrig någonsin skulle sätta på bussen själva just av denna anledning, med risk att bli ihjälkörda.

Vi resenärer (och en del busschaufförer som jag pratat med) vill ha den gamla säkrare busshållplatsen tillbaka omgående, innan olyckan är framme.

INTERNAL INTERNAL
Monica Reer
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.