Nyheter

Borgarna släcker Skurup och bjuder in brottslingar

Nyheter • Publicerad 19 december 2005

Sedan krigets slut 1945 har landet Sverige blivit alltmer upplyst. Endast vid ett tillfälle, vad jag kan minnas, har neddragning av lyset skett. Jag kommer inte ihåg varför, men det finns säkert någon som kan upplysa mig om orsaken.

Säker är jag däremot på att jag aldrig hört talas om någon kommun som skolat släcka ett antal gatu- och parkbelysningar av besparingsskäl.

Men i sin spariver för att få en usel ekonomi i balans tar nu Skurups kommun till alla medel.

Det är klart bevisat att brottsligheten ökar i takt med att belysning släcks, dämpas eller tas bort. De skumraskbrott som redan existerar blir fler.

Klaga nu inte på polisen. De sköter sitt efter bästa förmåga, medan kommunens styrande lämnar dörren på vid gavel och i princip välkomnar brottslingarna att slå till.

Huruvida våldtäkter och andra våldsbrott kommer att öka får framtiden utvisa. Skyll inte på polisen om något brott inträffar – det handlar om de styrandes ansvar!

77:an

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.