Annons
Nyheter

Bort med gossen vid ÖP-skolan också

Jag kan hålla med om att Fritidsflickan inte är ett särskilt bra förslag. Hon ger åtminstone mig lite märkliga associationer.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2010
Naken gosse står staty utanför Österportsgymnasiet.Foto: 

Nakna kvinnokroppar är det väl inget fel på och idealet med skönhet, ungdom och styrka är detsamma i dag – alla strävar efter att vara "vackra". Varför annars allt rännande på gym och skönhetsopererande.

Och en sliten gammal kvinnokropp är väl inte så kul att ha som offentlig utsmyckning. Det kan inte ens en sliten gammal kvinna tycka. Man vill ju ha vackra ting omkring sig.

Annons

Det måtte väl finnas en drös med konstnärer som kan komma fram med bättre förslag, bara vi slipper ytterligare hemskheter som den på stationen.

Och, kan inte någon se till att den rysliga gossen som står framför Österportsgymnasiet tas bort. Vad han symboliserar eller vilken tid han representerar har jag ingen aning om. Kanske har han bara blivit kvar.

När vi ändå håller på att utsmycka – hur vore det med lite vatten till konstverket "Möte vid vatten" på ÖP-torget? Det skulle liksom förhöja känslan.

Christina Hellgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons