GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dags att syna vindkraftsfiaskot

När ska den sjuka varbölden vindkraft spricka? Varför är svensk press så rädd för att beröra vindkraftsproblemet?
Nyheter • Publicerad 7 januari 2011

Svt:s Jan Nylander gjorde ett program om Kärnkraftsfiaskot. När kommer programmet om Vindkraftsfiaskot? Vindkraften kommer att kosta oss 300 miljarder om man bygger ut enligt plan.

Det värsta är att den knappt kommer att ge någonting. Den höjer elpriset mer än kärnkraftsfiaskot. Året runt.

Ett fiasko där kärnkraftsfiaskot bara bleknar.

Vindkraft är det allra sämsta sättet att generera elkraft på.

Den ger inget när det blåser lite och inget när det blåser mycket däremellan så ger den en varierande el helt i takt med vinden. El från vindkraft har så dålig kvalité att den inte på något sätt uppfyller de krav ett modernt samhälle har. Skulle man koppla den elen till våra vägguttag så skulle nästan ingenting fungera. Lampor skulle blinka i takt med vindstötarna och så vidare.

Dessutom är mängden el från vindkraft helt försumbar. Den ger cirka 1,5 procent medan landets behov delas nästan jämt av vatten och kärnkraft.

Det finns ingen ekonomi i vindkraftsproduktion. Den är helt beroende av subventioner från skattemedel. (elcertifikat)

Vindkraft är för närvarande den grövsta miljöförstöringen.

Vindkraft minskar inte några CO2-utsläpp som branschen påstår.

Vindkraft är en ekonomisk katastrof och en total felsatsning.

Vindkraft är en mardröm för närboende som drabbas av oljud, skuggning, nedfallande is och andra föremål, dödade fåglar med mera.

Vindkraft får betalas tre gånger. Först själva vindkraftverket, för det andra för utbyggnad av elnätet och för det tredje genom investering i andra riktiga kraftverk som ger ström när det inte blåser.

Vindkraftverk förstör landskapsbilden helt. Ett 150 meter högt verk syns i minst en diameter av 50 kilometer runt verket. Vissa personer gör jämför med andra anläggningar som radiomaster broar, järnvägar och annat. Jämförelsen haltar rejält då de nämnda anläggningarna inte rör sig och därför inte fångar blicken såsom en jättepropeller gör. Samtidigt kan man ju lättare acceptera en störning då man vet att den gör stor samhällsnytta Dit kan inte vindkraft räknas.

Fastigheter med vindkraftverk inom synhåll sjunker enligt Svensk Fastighetsförmedling med 20 – 25 procent i värde.

Vi väntar på det programmet "Vindkraftsfiaskot"

Det finns massor att läsa på föreningen Svenskt landskapsskydds hemsida.

Helge Svensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.