Nyheter

De sjuka ska få betala

Sjukvårdspartiet i Simrishamn vill tydligen ändra dagens nivåer för sjukförsäkring och a-kassa neråt så att de sjuka och arbetslösa skall betala samhällets kostnader för vård och skola.
Nyheter • Publicerad 9 september 2002

På sjukvårdspartiets hemsida framför man med Tommy Mårtensson, facklig klubbordförande på Plastal i Simrishamn och vice ordförande i sjukvårdspartiet, i spetsen åsikten att de nuvarande nivåerna på 80 procent för sjukförsäkringen och a-kassan är för höga. Hur kan du Tommy Mårtensson se dina arbetslösa och sjuka kamrater och medlemmar i industrifacket i ögonen, när du står bakom en sänkning av ersättningarna till sjuka och arbetslösa? Har du glömt att hela LO står enade att man vill höja a-kassan och sjukförsäkringen till 90 procent och inte sänka den? Har du glömt bort den fackliga grundidén med allas lika värde? För mig som jobbar fackligt inom Skogs- och träfacket och inom socialdemokratin är det naturligt att alla skall hjälpas åt att betala vård och skola via skattsedeln.

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.