Nyheter

De svarta tärnorna var ingen form av demonstration

Nyheter • Publicerad 19 december 2005

Kommentar till insändaren Svart lucia var ingen höjdare (den 16 december).

Luciatåget i Tomelilla kapell var underbart vackert och stämningsfullt – och eftersom vi inte bryr oss om hur människor ser ut eller hur de klär sig kunde vi verkligen njuta av det!

Folk reagerar olika på olika saker och det har vi alla rätt att göra. Vi tycker dock inte att dessa flickor, som insändaren syftar till, fnissade eller pratade mer än de andra och nonchalanta har de aldrig varit! De var heller inte tvingade att vara med så någon demonstration mot luciatåget var det inte. Misstag har de säkert gjort i livet men detta var verkligen inget sådant.

Lärarna på Kastanjeskolan är mycket duktiga och kompetenta. De hjälper våra ungdomar att växa upp till starka och självständiga individer. De är också kapabla att säga ifrån när det behövs. Vi litar fullkomligt på deras yrkesskicklighet och är oerhört tacksamma för att just de arbetar med vår dotter och hennes vänner!

God jul!

Per och Sissi Larsson

Stolta föräldrar till en god "svart" tärna!

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.