Nyheter

Det är dags att någon vågar agera

Nyheter • Publicerad 23 april 2014

Ja, när ska det ske? När väljer omgivningen att uppmärksamma och inse behovet av ett boende för våldsutsatta kvinnor och barn i sydöstra Skåne? Eller, det är så att det inte finns ett behov av ett boende här (till skillnad från övriga Sverige)? Eller, kan det vara så allvarligt att beslutande politiker och tjänstemän väljer att inte se våldet mot kvinnor och barn?

I Skurups kommun motioneras och diskuteras frågan på det politiska bordet. En stor eloge till er! Men i övriga kommuner är det tystnaden som talar. Det finns inga motioner och inga diskussioner. 

Vad krävs? Fler ”tysta demonstrationer”? Artiklar i tidningarna? Eller det är så illa att det krävs ännu fler misshandlade och i värsta fall, mördade kvinnor och ännu fler barn som lever i en våldsam miljö?

Ska ännu fler barn och ungdomar förlora tron på att vuxna bryr sig? När räcker det? När är det ”good enough”?

Det är det nu!

Nu är det dags att dra upp persiennerna och se verkligheten. Det är dags att visa barn och ungdomar att vi vuxna bryr oss och att vi ska bidra med allt vi kan. Det är dags att starta ett boende för våldsutsatta kvinnor och barn. NU!

Vem vågar ta initiativet och för evigt bli ihågkommen för det?

INTERNAL INTERNAL
Monica Andersson Sjöbo
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.