Annons
Nyheter

Det är köttet som är problemet

Nyheter • Publicerad 24 maj 2005

Funderingar kring Susanne Ringskog Vagnhammars insändare att "Vegetarianer lever farligt!"

Det förvånar mig att du som läkare far med så mycket osanning och skrämmselpropaganda om vegetarisk kost.

Annons

Man drabbas av hjärnskador, ryggmärgsskador, nervskador, depressioner, demens, tappar närminnet, hjärt- och kärlsjukdomar, trötthet, håglöshet och lite till.

Detta du räknar upp är ju redan mycket utbrett i samhället i dag och ändå så finns det så få vegetarianer, kanske 3–4 procent av befolkningen så då måste ju de flesta av de drabbade vara köttätare. Det är kanske så att alla dessa sjukdomar du radar upp beror på att vi äter kött?

De 80- och 90-åringar som i dag finns som har tappat närminnet – hur många av dem är vegetarianer?

Skräm oss inte med att vi får B12-brist av vegetarisk kost för det är inte sant. Som lakto-ovo-vegetarian får du i dig allt du behöver, både B12 och folsyra.

Äldre köttätande personer har också brist på både B12 och folsyra – varför?

Jag har levt som vegetarian 10 år och har ett B12 och folsyra värde som du bara kan avundas.

När du som läkare får en patient som har reumatiska besvär så ge henne rådet att sluta äta kött så är chansent stor att hon inom något år fri från sina smärtor.

Vegetarian som mår utmärkt

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons