Nyheter

Digital teknik ger delaktighet

Skåne är en stor region, men med mycket av kulturen koncentrerad till de stora städerna.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2011

Därför vill Region Skånes kulturnämnd öka användningen av digital teknik i kulturlivet. I samarbete med företag, universitet och institutioner ska användningen av ny teknik utvecklas.

Mötesplatser, nätverk, kompetensutveckling och resurscentra är bärande inslag i mötet med den digitala utvecklingen inom olika delar av kulturområdet. Ambitionen är att ta ett brett grepp för att öka tillgängligheten till både film, scenkonst, kulturarv och bildkonst.

Kulturnämnden ger nu bidrag till bland andra Film i Skåne, Teater Insite och Månteatern för att dessa ska kunna utveckla verksamheten och göra den mer tillgänglig digitalt.

Som miljöpartist tycker jag det är avgörande att kulturen finns tillgänglig för alla - en väg dit är genom en ökad digitalisering.

Yngve Petersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.