Annons
Nyheter

Drevet går om privatiseringar

Svar till Maria Svenssons ”Nidbild av Sverige och regeringen”, YA 8 augusti.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2014

Äntligen tänkte jag – äntligen är det någon som skriver om detta ämne. Jag har länge varit så irriterad på tv och tidningar som alltid ska styra samhällsdebatten. Är det någon vårdskandal (naturligtvis då i privat regi) som har avslöjats så går alltid det stora drevet.

All privat sjukvård och skola dras över en kam. Slagord om girighet och krav på vinstförbud ljuder. Man blir bara så trött. Hur kan media fortfarande 2014 nästan helt styra en debatt åt vänster?

Annons

Svaret är enkelt. Undersökningar visar att en stor majoritet av journalisterna i Sverige röstar eller sympatiserar med de rödgröna. Inte så konstigt då att drevet går mot regeringen Reinfeldt, trots att fakta om svensk ekonomi och svensk sjukvård talar ett annat språk.

Nu sjunker arbetslösheten, 0,7 procent på ett år. Sverige är som Maria skriver på rätt väg, trots eurokrisen och kriser i bland annat Irak och Ukraina. Det är en månad till valdagen 14 september. Jag får bara hoppas att svenskarna tänker efter en gång extra inför röstningen. För övrigt anser jag att regeringen Reinfeldt ska återväljas.

INTERNAL INTERNAL
Ulf Bengtsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons