Annons
Nyheter

Fadäserna bara fortsätter

Nyheter • Publicerad 19 mars 2014
Foto: Foto: Bass Nilsson

Replik till Vilda spekulationer den 15 mars.

Inte ens rätt namn, Henrik Plantin!

Annons

Det startade bland annat med en översiktsplan med utbyggnad av hamnen till 13 färjelägen och med E65 dragen genom både fabriker och Sandskogen. 

Fadäsen med vågbrytaren – minst 15 miljoner kronor.

Fadäsen med pelletsfabriken och alla arbetstillfällen som numera endast är ett.

Fadäsen med soptippen vid världens ände.

Fadäsen med rivning av Revhusen – nu parkeringsplats.

Fadäsen med EWP-fabriken som aldrig kom till skott.

Osökt kommer jag in på landströmsanläggningen för 35 miljoner kronor och som mig veterligen ännu inte används som den skall. Kommunen har fått miljöpris för detta och till och med hamnbolagets styrelseordförande vet att det är Hamnupprorets förtjänst att anläggningen finns.

Under alla åren som anläggningen har varit på gång, har hamnbolaget haft gott om tid att förhandla med rederierna så att de hade kunnat bygga om sina färjor för ändamålet.

Men se det har man inte vågat av den enkla anledningen att de flesta rederierna skulle i så fall ändra sig och låta färjorna anlöpa Trelleborg i stället för Ystad. 

Kreativiteten flödar inte precis i det så kallade hamnutskottet.

INTERNAL INTERNAL
Eva Hörberg hamnvän
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons