Nyheter

Fler företagare ger färre arbetslösa

Nyheter • Publicerad 30 december 2005

Det är hög arbetslöshet i Sverige. Hundratusentals människor har inte något jobb att gå till.

Regeringen försöker under kommande valår trolla fram kortsiktiga plusjobb i stället för att skapa förutsättningar för riktiga och bestående arbeten. Det är ett hån mot de arbetslösa. Vad som behövs är fler företag och entreprenörer så att fler människor kan anställas. De företag som finns behöver få mindre regelkrångel och bättre förutsättningar för att kunna anställa.

Centerpartiet satsar stort på företagandet eftersom vi är övertygade om att det ger fler jobb så att också fler människor kan få ett arbete att gå till varje dag. Ett bättre företagsklimat skulle hela Sverige tjäna på!

Detta kan vi hjälpa till att åstadkomma genom att bland annat införa entreprenörskap som ett självklart ämne i skolan. Då kan vi långsiktigt ändra attityden till och kunskapen om företagande.

Mats (C)arlsson, Vallby

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.