Nyheter

Flytta ej på de gamla!

Varför ska inte de gamla kunna få stanna kvar i sitt invanda boende, sitt gamla hem? Så får det tydligen inte vara i Simrishamns kommun.
Nyheter • Publicerad 5 september 2002

Hur kan Roland Persson (socialchef i Simrishamn) stå inför alla TV-tittare och utan att skämmas påstå att dessa stackars människor utan anhöriga, som orkar slåss för dem, skulle få det bättre på ett äldreboende? Har du tänkt på att de berövas sitt hem sedan många år och personalen som för dem är deras anhöriga. Inget förringande av personalen på äldreboendena som gör ett bra jobb, men deras arbetsbelastning är mer än nog. Jag, och säkert många med mig, hoppas verkligen att sunt förnuft får råda så att dessa människor får stanna kvar i sin invanda miljö. Låt inte detta ärende bli ett i raden av de skandaler Simrishamn drabbats av de senaste åren. Berith Persson

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.