Nyheter

Gör samhället mer tillgängligt

Efter 20 år av utredningar blev inte otillgänglighet diskrimineringsgrund i den diskrimineringslag som gäller från och med årsskiftet 2009, ett förslag fanns men lyftes bort i ett sent skede av regeringen.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2012

Den 2 juni marscherar vi igen under parollen "Ett tillgängligare samhälle för alla". Vi kräver en lag som klassar otillgänglighet som diskriminering av människor med funktionnedsättningar.

Sådan lag finns i USA, Australien, Storbritannien, Hong Kong, Sydafrika, Frankrike och Norge. Nu hoppas vi på regeringen att lagen införs snarast och vi vet att det finns partier inom alliansen som har uttalat sig för att lagen införs, vi hoppas och tror att riksdagsledamöter från dessa partier omedelbart arbetar för att lagen införs.

Den funktionshinderpolitik vi bedriver och förordar syftar inte till att skapa extra förmåner för personer med funktionsnedsättningar, utan att försäkra dem om den hjälp, stöd och service som de kan behöva för att ta del av det utbud i samhället som är naturligt för de flesta människor.

Ann-Louise Olander
Sven-Åke Yngve
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.