Tyck till!

Gör samhället mer tillgängligt

Tyck till! Artikeln publicerades

Efter 20 år av utredningar blev inte otillgänglighet diskrimineringsgrund i den diskrimineringslag som gäller från och med årsskiftet 2009, ett förslag fanns men lyftes bort i ett sent skede av regeringen.

Den 2 juni marscherar vi igen under parollen "Ett tillgängligare samhälle för alla". Vi kräver en lag som klassar otillgänglighet som diskriminering av människor med funktionnedsättningar.

Sådan lag finns i USA, Australien, Storbritannien, Hong Kong, Sydafrika, Frankrike och Norge. Nu hoppas vi på regeringen att lagen införs snarast och vi vet att det finns partier inom alliansen som har uttalat sig för att lagen införs, vi hoppas och tror att riksdagsledamöter från dessa partier omedelbart arbetar för att lagen införs.

Den funktionshinderpolitik vi bedriver och förordar syftar inte till att skapa extra förmåner för personer med funktionsnedsättningar, utan att försäkra dem om den hjälp, stöd och service som de kan behöva för att ta del av det utbud i samhället som är naturligt för de flesta människor.