Nyheter

Handling viktigare än taktiska utspel

Nyheter • Publicerad 7 december 2005

Svar till Stig och Inga-Britt Lundwall (den 30 november).

Vi beskylls för att vara stora i orden i kampen för vårt sjukhus. Samtidigt som det ironiskt nog efterlyses ytterligare ord från vår sida. Vi tar uppmaningen till oss på djupaste allvar och har inte minsta avsikt att gå i polemik med er, då vi som ni har samma mål – bevarande av operationerna vid Simrishamns sjukhus.

Vi anser att vi genom såväl ord som faktisk handling tydligt och klart redan visat var socialdemokraterna i Simrishamn står i sjukhusfrågan. Faktum är att vi till exempel i officiella skrivelser, riktade direkt till den politiska ledningen i regionen, i skarpa ordalag just har påtalat vår syn och åsikt. Vi har i såväl press som radio och tv framfört vår syn och kritik mot de styrande i regionen.

Dessutom har vi i ett öppet brev till regionfullmäktige och våra partivänner där hemställt om att de till och med skall bifalla en (fp)-motion så att operationsverksamheten kan fortsätta och att den kompetenta personalen därmed kan fortsätta utföra sina så viktiga samhällsuppgifter. Denna vår åtgärd observerades stort. Exempelvis följde tv 4 upp vårt förslag och frågade ansvarigt regionråd om hennes syn på att lokala partivänner riktar sådan skarp kritik mot regionledningens politik.

Vi kan dessutom försäkra att de interna överläggningarna med ansvariga regionråd varit många och hårda. Mot denna bakgrund framstår era påhopp som orimliga och bär mera spåret av politiska ambitioner att svartmåla. Några svårigheter för oss att även vid mötet i Simrishamn den 12 november åter påtala vår ståndpunkt hade det givetvis inte varit mot denna faktiska bakgrund.

Våra åsikter är välkända, men med tanke på er reaktion kunde det taktiskt varit bra för oss att på nytt deklarera vår hållning. En insikt vi tar till oss. Kvarstår dock att vårt faktiska handlande talar sitt tydliga språk och är bättre än rent taktiska och opportuna utspel.

Som framgick av inbjudan till den 12 november var detta ett möte där allmänheten skulle få komma till tals och ställa sina frågor till ansvariga regionråd. Inte något politiskt möte där partipolitiken tog över och allt kunde bli till tjafs. Vi delar er uppfattning om allmänhetens insatser och ger dem, liksom den närvarande personalen, en eloge.

I denna för vår kommun så viktiga fråga hoppas vi mera på samarbete än viljan att splittra och slå sönder. Det vinner inte sakfrågan på! Låt oss i stället målmedvetet samverka över alla gränser och bygga breda och starka allianser för en gemensam och viktig sak för Simrishamn – var vi än hör hemma politiskt! Hoppas att fler delar denna vår ambition!?

Socialdemokraterna

i Simrishamn

Karl-Erik Olsson Oppositionsråd

Christer Grankvist

Kommunstyrelsen

Göran Persson

Ordförande A-kommunen

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.