Annons
Nyheter

Hög tid se över trafikmiljön

I Ystads Allehanda (den 18 mars) travesterar en trafikansvarig Hans Alfredsons politikerironi, "Det hade jag ingen aaning om", när den dåliga trafikmiljön påtalas.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2003

När statistik och ej kompetens och visioner styr, drar man gärna slutsatsen att vederbörande ansvarig promenerar till och från jobbet. Hittills har ursäkten varit, "Ystad har en gammal och svår stadskärna". I andra städer enkelriktar man när två bilar inte kan mötas utan att behöva ta gångbanan i bruk, med fara för gående och barnvagnar. Exemplen är många. En av de farligaste gatorna är Stora Västergatan där man dessutom har in- och utfart i en kurva med obefintlig sikt och nästan dagliga incidenter. Så snälla ansvarig, gör en studieresa till andra städer eller en lokal färd i verkligheten . Häng med - det är 2003 nu och Ystad växer fort. B Olsson

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons