Annons
Nyheter

Hoppas utsmyckningen av det offentliga förblir lekfull

Nyheter • Publicerad 24 mars 2014
Man riskerar att förstöra den lekfulla kreativiteten med pekpinnar, skriver Eva Kempff.
Man riskerar att förstöra den lekfulla kreativiteten med pekpinnar, skriver Eva Kempff.Foto: Foto: Johanna Wallin

Det har debatterats friskt i frågan om vår stadsträdgårdsmästares och hans medarbetares kreativitet. Från politiskt håll ligger nu ett förslag, att man ska inrätta en grupp av självutnämnda esteter som med sina expertutlåtanden ska tillåta utsmyckningen av staden runt jul och påsk.

Visserligen har man föreslagit att vår stadsträdgårdsmästare ska ingå i denna konstellation av tyckare. Det är lätt att inse hur detta kan förstöra den lekfulla kreativitet som finns i de utsmyckningar vi sett. 

Hans Holst utmärkta inlägg i frågan visar på hur man lätt kan förstöra det lustfyllda genom att skapa pekpinnar. Nej, bort med revirtänkande och pådyvlat estetiskt expertiserande när det gäller stadsträdgårdsmästarens och hans medarbetares lekfulla jul och påskutsmyckningar. Låt oss hoppas att vi även i framtiden får roas av det friska i utsmyckningen av vår stads offentliga rum.

INTERNAL INTERNAL
Eva Kempff Fil Lic, i Konstvetenskap
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons