Nyheter

Inga övergivna i samhällsbyggnadsnämnden

Nyheter • Publicerad 1 februari 2007

Svar till signaturen Manfred (den 31 januari).

Myndighetsnämndens beslut finns nu i justerat skick att tillgå på samhällsbyggnadskontoret.

Vid behandling av ärendet i myndighetsnämnden enades nämnden om att färgsättningen var olämplig och opassande men att förvanskningen av fasaden totalt icke var så omfattande att bygglov krävdes.

Beslutet fattades efter föredragning från tjänstemannasidan och i samråd med densamma och innebär endast att myndighetsnämnden just i detta fall inte anser att bygglov krävdes. Alltså hade myndighetsnämnden att ta ställning till ommålning från den färg som tidigare fanns på just denna port på just detta hus på just denna gata till den nuvarande rosa färgen på samma port på samma hus på samma gata.

Samhällsbyggnadsnämnden har inga av myndighetsnämnden "övergivna" tjänstemän utan här arbetar politiker och tjänstemän i samverkan och samförstånd till Ystadsbornas fromma. Ystads gamla stadskärna är av mycket stort kulturellt värde vilket innebär att upprättad bevarandeplan kommer att följas till punkt och pricka när gällande lagstiftning ger stöd härför.

Gällande regelverk finns att studera i PBL (Plan och Bygglagen).

Bertil Borgströ(m)

Ordförande

Myndighetsnämnden

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.