Nyheter

Jag kan arbetsgången för Solvik

Nyheter • Publicerad 8 oktober 2007

Svar till Ronny Nielsen (m) (den 18 september).

Att jag inte skulle vara insatt i Solviksområdet och kommunala arbetsgången är ett dåligt generaliserande tilltag att bemöta det jag skrev i min insändare. Du kan förslagsvis fråga samhällsbyggnadsförvaltningen om du upplever osäkerhet kring arbetsgång och handläggning. Jag har frågat förvaltningen i förväg och över tiden. Annars skulle jag inte skrivet som jag gjort!

Jag hoppas att du vid det här laget förstått att ni totalt misslyckats i att förmedla budskapet att m-alliansen inte ville förändra antalet bostäder på Solviksområdet. Alltså – om ni nu inte ändrat er under vägen?

Utan att själv ha närvarit vid kommunfullmäktige eller samhällsbyggnadsnämnden har jag blivit kontaktad/informerad av politiker, både från (s) och andra partier. Dessutom har andra kommunmedborgare med olika politiska åsikter hört av sig och varit frågande.

Demokratin kräver att grupper och individer kommer till tals. Man måste vara medvetna om att människor sitter på "olika stolar i olika roller" beroende på situation. En företagare kan också vara förälder, granne, trafikant, husägare, anhörig till äldre, idrott/föreningsintressent eller ha andra specialintressen och så vidare. Oavsett roll är det troligen ingen som vill ha tillverkningsindustri som granne till sin bostad. Oklarheten har varit total – härav även oron och skriverierna!

Du skriver att ni värnat om näringen på Solviksområdet redan under förra mandatperioden (fyra år). Att det sedan skulle ta ytterligare sex månader (mars–september 2007) för att komma fram till samma förslag som Dick Bengtsson förevisade i december 2006 visar att min kritik angående er handläggning är berättigad.

Planen är antagen – och det är bra. Nu väntar tomtintressenter på överklagandetid som skall gå ut, vägbygge med vatten och avlopp och att tomterna skall släppas till försäljning. Vi får se hur snabbt m-alliansen agerar, men det är väl så att även ni följer lagar och förordningar?

Lars-Håkan Hansson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.