Nyheter

Kan länsstyrelsen ta kommunen i örat igen?

Så har då den dagen kommit som många av oss befarat: Vitemöllas bebyggelse föreslås ökas söderut.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2012

Förmodligen är det bara början – snart hittar man väl andra områden som måste tas i anspråk. Simrishamns politiker är totalt okunniga om och likgiltiga för hur man drar fram i sin iver att överexploatera känsliga orter.

Eftersom politikerna flera gånger fått bakläxa av länsstyrelsen vad gäller bland annat Örnahusen så kastar man nu blickarna längst norrut i kommunen, till det sista lilla samhället som har något kvar av sin genuinitet och närhet – Vitemölla. Tjänstemännen i kommunen, som borde vara de kunniga i ärendet, kördes som vanligt över. Kan månne länsstyrelsen ta politikerna i örat den här gången också?

Vitemölla borde inte få förstöras med sommarhus mera än vad som skett de senaste åren med allt högre överbyggnader på hus, hus med hela glasväggar, svarta hus, hus i plastlikt grällt korsvirke med flera avarter.

Kommunen påstår att riksintresset för området inte kommer att skadas påtagligt med två nybyggda hus – men eftersom det gäller Simrishamns kommun så kan två hus snart bli de åtta, som först önskades.

Varje gång en kommunpolitiker ser en liten gräsplätt så måste han klämma in hus där. Andningsrum tycks inte behövas trots att det är det samma som livsrum och livskvalitet.

INTERNAL INTERNAL
Kerstin Cedergren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.