Nyheter

Kloka gubbar behövs

Det är ytterst märkligt att muf's ledare Tove Lifvendal uttalar sig om att det finns en utbredd förgubbning och att man vill sparka ledarskiktet inom moderaterna, däribland Per Unckel och Gunnar Hökmark.
Nyheter • Publicerad 23 september 2002

Hur skulle moderaterna föra de konservativa värderingarna vidare utan att ha de så kallade "förgubbade" ledarna. Att de yngre har en stark vilja att komma upp sig, kan man förstå. Men de har överhuvudtaget ingen erfarenhet av samhällslivet och den politiska världen. Det är precis som i arbetslivet, där den unge nyutexaminerade vill ha ett chefjobb med minst 40.000 kronor i månadslön. Jag tror nog att den yngre generationen skall vara mera ödmjuk mot den äldre "gubbgenerationen" som är i åldersgruppen 50-55 år. Enligt ett kinesiskt uttryck, skall man alltid lyssna på den äldre generationen för den har lång erfarenhet av livet och fattar alltid beslut med eftertanke och därför är det viktigt att ha kvar både Per Unckel och Gunnar Hökmark med flera som just har en lång erfarenhet av olika samhällsfrågor. Jan Garpenhus

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.