Annons
Nyheter

Lär ut hur de ska tanka bilen

Nyheter • Publicerad 3 mars 2014

Simrishamns kommun har en (1) gasdriven personbil. Den anskaffades i samband med invigningen av gastankstället i maj 2013. Ystads och Tomelillas kommuner har många gasbilar i drift som beställdes vid den senaste upphandlingen. Denna upphandling var gemensam för alla tre kommunerna men varje kommun hade rätt att sedan beställa önskade fordon. Simrishamns kommun ville tydligen inte ligga i framkant trots att man redan 2011 deltog i en utredning som ledde fram till att en gasförening bildades 2012. Syftet var att snabbt bygga tankställen i Simrishamn och Tomelilla.

Gasföreningen kan följa försäljningsstatistiken och upptäckte att kommunens gasbil inte tankade gas i Simrishamn. Fråga ställdes till kommunalrådet var hans bil hade tagit vägen. I samband med en frågestund vid senaste kommunfullmäktige ställde MP samma fråga.

Annons

Kommunalrådets svar: Det är flera personer som kör bilen och de vågar eller kan inte tanka gas.

Tips till kommundirektören som själv har gasbil: Visa dem hur man gör.

INTERNAL INTERNAL
Agne Johnsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons