Annons
Nyheter

Låt mannen i bunkern bo kvar

Har man sett på maken! Nu har överhögheten tagit till brösttoner igen och sänt ut rekognosceringsstyrkan till stora mörka skogen.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2003

Trodde de månne att någon "Usama bin Laden" bodde där? Nej, det var bara en gammal uteliggare som ville vara i fred. Polisen åker ut med full stormstyrka för en gammal mans skull, vilken disponerar ett utrangerat PA-fort. Är det rimligt att polisen tar till sådana drastiska åtgärder? Hade det inte varit bättre med civil personal från militären, som kunnat tala med mannen. Klart mannen blev upprörd när stora Svea rycker ut med byssa och kanon. Det där med sanering, vad ska det tjäna till? Riv alltihop så slipper ÖB plågan, det militära är glyttigt nog ändå. Låt gamlingen bo kvar i sin lya, för han har ändå ingen fallskärm som han kan lösa ut ifall han ger upp. Sedan kan ju de berörda komma med sin sluträkning på detta fjanteri. Dessa pengar hade räckt till en bostad åt mannen, och bunkern passat bättre för vissa andra. Ej militant

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons