Nyheter

Låt Snurringen rulla igen

Jag talade med min farmor och hon berättade att den så kallade Snurringen i Simrishamn har draigits in.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2012
Snurringen i Simrishamn.
Snurringen i Simrishamn.Foto: 

Kommunen anser inte att den är lönsam längre och därför finns det ingen anledning att ha den kvar. Min farmor är boende i Simrishamn och har i flera år talat mycket varmt om den Snurringen. Snurringen började rulla 2002 och av vad jag har förstått så har Simrishamns egen stadsbuss Snurringen blir allt populärare. Antalet åkande varierar i och för sig kraftigt, men tendensen är ändå tydlig - allt fler utnyttjar Snurringen.

På BraVå (Bra vård för äldre)står det att läsa att "Den äldre måste få förutsättningar att ha kontroll över sin livssituation och att leva ett så aktivt liv som möjligt, gärna i enlighet med olika intressen, i syfte att upprätthålla själsliga och funktionella förmågor."

Visst är det väl viktigt att de äldre i samhället tillåts ha möjlighet att ta sig in till stan, träffa människor och delta i ett socialt sammanhang. Hur kan kommunen välja att lägga ner en verksamhet som främjar de äldres välmående och välbefinnande? Kommunen har dessutom femte äldsta befolkning i landet. Vi måste ta hand om den äldre generationen och hjälpa dem få ett värdigt, meningsfullt och innehållsrikt liv. Låt Snurringen rulla igen!

Anna Eklöf
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.