Annons
Nyheter

Lyssna på medborgarna om byskolorna

Nyheter • Publicerad 24 mars 2014

Svar till Carl-Göran Svensson (C)), Margareta Nilsson (C)och Håkan Erlandsson (C) YA den 11 mars .

Låt oss inledningsvis med oro notera Centerns (C) syn på demokratin. När vi socialdemokrater (S) redovisar vår politik och syn på byskolorna i Simrishamn kallar (C) det för att förpesta demokratin och det politiska klimatet.

Annons

Öppenhet, vikten av debatt och att fritt få lov att uttrycka sig är den bärande tanken i vår demokrati. Det är viktigt att redovisa för väljarna var man står i olika frågor. (S) vill inte tona ner demokratin och gå in i de grå zonerna. Men vi förstår att (C) som suttit i Moderaternas knä reagerar när någon vågar ha en egen åsikt och står för denna.

Tråkigt också att (C) alltid hävdar att om man inte delar deras åsikter är man bara ute efter att svart- måla. En numera uppsliten fras som visar på bristande argument och som inte gagnar en seriös debatt. Det förhållningssättet om något gynnar inte det politiska klimatet. Vi (S) kommer fortsätta slåss för byarna och anser att det är direkt oklokt att, som (C) vill, totalt avlöva våra byskolor på alla sina elever från och med årskurs 4 och skjutsa dem till Simrishamn. Tydligare kan inte (S) besked bli!

Varför denna starka vilja från (C) att dra verksamheter från landsbygden in till tätorten?

Kvalit ete n i skolan är viktig, men (C) ska akta sig för att kasta sten i glashus då man i sin majoritetsroll år efter år ålagt skola och barnomsorg miljonbesparingar. För 2014 är det hela 12 miljoner. Dessutom har (C) haft ordförandeskapet i bun. Först under Carl-Göran Svenssons ledning och nu under Margareta Nilssons ansvar. Samtidigt som man också vill anställa en extern konsult för minst 150 000 kronor för att driva igenom sitt förslag om att avlöva byskolorna. För oss (S) är det oerhört viktigt att lyssna på våra medborgare! Vad (C) måste notera är att samtidigt som de riktar kritik mot oss (S) för att svartmåla så riktar man samma hårda kritik mot alla föräldraföreningar och byalag som också starkt ogillar (C) förslag om byskolorna och inkommit med skrivelser om detta. Skrivelser som ordföranden Margareta Nilsson försökte stoppa och som först efter (S) agerande delades ut till ledamöterna. Ytterligare ett konkret exempel på hur demokratisynen skiljer sig åt mellan (S) och borgerliga partier.

För oss (S) känns det i alla fall bra att vara på medborgarnas sida!

INTERNAL INTERNAL
Christer Grankvist ordf, Simrishamn bun, Lennart Månsson, Ledamot bun Simrishamn
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons