Annons
Nyheter

Man får ändå inget jobb

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2014

Angående söndagens partidebatt om jobben så undrar man om politiker riktigt vet hur det ser ut på arbetsmarknaden. Alla pratar om att man måste tänka på att unga ska få arbeten.

Förr fick man räkna med att vara timanställd eller vikarie i något år. Nu spelar det generellt ingen roll längre hur länge man varit det. Man får mycket sällan ett fast jobb ändå.

Annons

Arbeten speciellt inom välfärden består till stor del av timanställda unga och pensionärer. Inte konstigt att unga väljer något annat än välfärdsjobb.

Spelar det egentligen någon roll att sänka arbetsgivareavgifterna, sänka momsen eller ha svåra anställningsavtal? Viljan måste finnas där ändå. Att följa debatten i söndags var totalt ointressant på grund av att alla vill väl men inte förstår hur det ser ut i verkligheten.

Framtiden för oss pensionärer är tydligen snart att vara timanställda. För det behövs väldig många människor för att vår välfärd ska fungera.

INTERNAL INTERNAL
Benny Hedlund
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons