Annons
Nyheter

Nej till fjärrvärmeverk

Under hösten har Österlenkraft och Simrishamns kommun fört en diskussion om att bygga ett fjärrvärmeverk på industriområdet i Simrishamn.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2003

Förhandlingar pågår och enligt källor på Österlenkraft kommer beslut att tas i slutet på 2003. Enligt min mening är det helt fel att bygga detta fjärrvärmeverk. Det förorenar luften och blir ett direkt problem. Förbränning av ett ton sopor ger 300 kilo aska som innehåller tungmetaller och klorerade ämnen. Dessa försvinner ut i marken och förorenar såväl mark som grundvatten. Det finns ytterligare problem. Exempelvis förgiftas vår luft vid förbränning av sopor innehållande plastmaterial. Så nu får det vara slutdiskuterat. Säg nej till fjärrvärmeverk och satsa på återanvändning! Enligt Refors är 76 procent av våra sopor biologiskt behandlingsbara. Det tycker jag är ett tillräckligt bra argument för att i stället satsa på återanvändning. Slutsatsen är given - skippa fjärrvärmeverket! Alexander Strömberg

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons